A+
a-
Noslēgusies Ēnu diena RTRIT

Aktuāli

04.04.2024

Noslēgusies Ēnu diena RTRIT

Šodien, tehnikumā, norisinājās Ēnu diena 2024, kurā jauniešiem bija unikāla iespēja iepazīties ar tehnikuma darbību, mācību programmām un piedāvātajām iespējām. Pasākuma sākumā bija neliela ievadprezentācija, kurā tika izklāstītas piedāvātās mācību programmas un ieguvumi mācoties RTRIT. Lai vairāk uzzinātu par starptautiskajām iespējām mācību laikā, pieredzē dalījās Erasmus+ mobilitātē bijušie jaunieši, un Projektu koordinatore Jana Kristīne - Makševica sniedza vērtīgu ieskatu par starptautisko mobilitāti un prakses iespējām ārvalstīs.

Pasākuma gaitā, jauniešiem, bija iespēja sadalīties pa dažādām profesiju jomām. No pavāriem un konditoriem līdz viesmīļiem un vizuālā tēla stilistiem - visi interesenti varēja atrast sev interesējošu nozari, kurā vēlāk praktiski pārbaudīt savas prasmes un iegūt jaunas zināšanas. Tā kā tika piedāvātas arī praktiskās meistarklases, katrā no jomām, jauniešiem bija iespēja iepazīt konkrētās profesijas darba realitāti un iesaistīties praktiskās aktivitātēs.

Ēnu dienas pasākumā aktīvi piedalījās vairāk nekā 60 jaunieši no visas Latvijas, kas apliecina lielo interesi par tehnikuma piedāvātajām iespējām un profesionālo attīstību. Kopumā pasākums bija veiksmīgs, sniedzot jauniešiem plašu ieskatu gan teorētiskajā, gan praktiskajā izglītības procesā, kā arī iespēju tieši izjust izvēlēto profesiju.