A+
a-
Rīgas-Černivtsi starptautiskā sadarbība profesionālajā izglītībā

Aktuāli

13.02.2018

Rīgas-Černivtsi starptautiskā sadarbība profesionālajā izglītībā

Lai pārvarētu nākotnes izaicinājumus tūrisma izglītības jomā, Ukraiņu profesionālās izglītības eksperti organizēja sesiju “Profesionālās izglītības starptautiskais ceļvedis Bukovinas reģiona tūrismā 2020”. Pasākums norisinājās no 3. līdz 8. februārim Černivtsi pilsētā, Ukrainā.

Pasākums norisinājās vairākās daļās – notika gan prezentācija par koncepta pierādījumu (POC – proof of concept); ekspertu ziņojumi; Delfi (Delphi) metodes grupu diskusijas par profesionālo izglītību un tūrismu, svešvalodu apguves meistarklase, grupu diskusijas par ceļveža pamatiem un projekta iniciatīvām, prognozēšanas sesijām un izbraukumi uz Bukovinas reģiona profesionālās izglītības iestādēm, kas specializējas tūrisma jomā. Sesija tika organizēta pēc Ukrainas Nacionālās zinātņu akadēmijas iniciatīvas (profesionālās izglītības filiāle), sadarbībā ar Ukrainas Izglītības ministriju (profesionālās izglītības departaments) un Ukrainas Černivtsi apgabala profesionālo mācību un treniņu izglītības centru.

Sesijas dalībnieki bija vadošie zinātnieki tūrisma, ekonomikas un profesionālās izglītības jomās, reģionālo profesionālo izglītības iestāžu skolotāji, vietējo iestāžu pārstāvji, ieinteresētās puses un potenciālie darba devēji.

Šī pasākuma pamatmērķis bija ziņojums “Starptautiskie projekti tūrisma profesionālajā izglītībā”, ko izveidojis mūsu tehnikuma projektu asistents un tūrisma pasniedzējs Artūrs Homins. Jāpiemin, ka 2017. gada decembrī mūsu tehnikuma valdes locekle-direktore Silva Ozoliņa parakstīja sadarbības līgumu ar Ukrainas Černivtsi apgabala profesionālo mācību un treniņu izglītības centru.

Ir sagaidāms, ka turpmākie soļi Černivtsi-Rīgas starptautiskajā sadarbībā, kā arī latviešu inovācijas starptautisko projektu vadībā palīdzēs Černivtsi apgabala izglītības iestādēm un RTRIT iegūt jaunu, vērtīgu pieredzi profesionālā izglītībā, tādās jomās kā viesmīlība un tūrisms.

Vairāk bildes un informāciju par pasākumu (ukraiņu valodā) atradīsiet saitēs:

https://ivet-ua.science/gallery/image/event/halereia-podii-ipto/06.02.2018

http://oblosvita.com/navigaciya/novyny/25024-rozpochala-svoyu-robotu-mzhnarodna-forsaytna-sesya.html

http://chvku.at.ua/index/novini/0-7

http://nmcpto.cv.ua/index.php/novyny-anonsy/503-vidkryttia-na-bazi-dptnz-chernivetskyi-profesiinyi-litsei-zaliznychnoho-transportu-navchalno-praktychnoho-tsentru-z-pidhotovky-kvalifikovanykh-robitnykiv-po-profesii-montazhnyk-sanitarno-tekhnichnykh-system-ta-ustatkuvannia-7