A+
a-
Plakātu darbnīca "Kopā līdz uzvarai!"

Aktuāli

23.02.2024

Plakātu darbnīca "Kopā līdz uzvarai!"

 2022. gada 24. februāra rītā 4.50 ukraiņi modās no lādiņu sprādzieniem, bet pārējā pasaule, arī Latvija – ar ziņām par Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Ziņām, kurām grūti noticēt vēl joprojām.

Rīt, 24. februārī, no plkst. 9.00 Pils ielā 21 (1. stāva telpās), Vecrīgā, aicinām uz plakātu darbnīcu "Kopā līdz uzvarai!", lai solidarizētos ar ukraiņiem, pabūtu viens otra kompānijā un patiešām izjustu, ka tikai kopā mēs esam spēks.

Rītu sāksim ar klusuma brīdi, pieminot un godinot Ukrainas tautas upurus. Darbnīca būs atvērta līdz 12.30, kad ar kopā un katra atsevišķi radītajiem plakātiem dosimies uz mītiņu Ukrainas atbalstam "Kopā līdz uzvarai!" pie Brīvības pieminekļa no plkst. 12.30 līdz 14.30.

Kopā ar tās apmeklētājiem darbnīcā darbosies mākslinieki – Dainis Rudens un Gundega Evelone. Par visiem nepieciešamajiem materiāliem būs parūpējušies pasākuma organizatori, būs arī silta tēja. Savukārt par muzikālo atmosfēru pasākumā parūpēsies mūziķi Reinis Jaunais, Jānis Uplejs.

Pasākuma organizatori aicina – ar plakātos pausto vēlamies izteikt atbalstu Ukrainai un ukraiņiem, atgādināt, ka mums rūp, mēs neesam noguruši, mēs nedrīkstam nogurt, un mums ir jābūt spēcīgam atbalstam Ukrainai – līdz uzvarai!

Pasākumu organizē Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) un Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS.

#kopalidzuzvarai #AtbalstuUkrainu

731 diena prātam neaptverama ļaunuma, iznīcības un nāves. 731 diena pārcilvēciska cīņasspara, drosmes un atbalsta. Tumsas cīņa pret gaismu.

Rīt, 24. februārī, no plkst. 12.30 aicinām pulcēties pie Brīvības pieminekļa, lai izrādītu atbalstu Ukrainai un Ukrainas tautai un nosodītu Krievijas uzsākto noziedzīgo un agresīvo karu.

Oficiālā programma sāksies plkst. 13.00. Pasākuma dalībniekus uzrunās vairākas Latvijas, Baltijas un Ukrainas amatpersonas un sabiedriskie aktīvisti.

Mītiņu rīko Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar LAPAS biedru organizācijām "Gribu palīdzēt bēgļiem", "Eiropas Kustība Latvijā", "Tavi draugi".