A+
a-
Daiļās un dažādās Kurzemes un Ventspils apmeklējums

Aktuāli

04.06.2019

Daiļās un dažādās Kurzemes un Ventspils apmeklējums

Šī gada30.maijā, grupu KR18-1/2 un TK18-1/2 audzēkņi kopā ar audzinātājām S.Buku-Vaivadi un Z.Gūtmani pabija Ventspils pusē. Tas bija iespējams, pateicoties programmas „Skolas soma” finansiālajam atbalstam un direktores vietnieces L.Ļevaņčukas atsaucībai.

Doties Kurzemes virzienā izlēma paši audzēkņi. Vispirms ceļš veda uz Ventspils Piejūras parku, kurā jaunieši pēc nogurdinošā brauciena aktīvi izmantoja brīvdabas trenažierus, džungļu un enkuru takas. Pie vislielākā enkura (23 tonnas smags un 6m augsts) tapa arī pirmā kopīgā fotogrāfija. Bija iespēja aiziet līdz jūrai, kuras krāsojums atšķiras no Rīgas jūras līča, izšūpoties Zilā karoga pludmales īpašajās šūpolēs.

Nākamais pieturas punkts bija Ventspils Ostas ielas promenāde. Starp citu, šis nosaukums cēlies no franču valodas vārda  „promenade” un nozīmē pastaigu ar dekoratīviem elementiem. Jaunieši aplūkoja Livonijas ordeņa pili, slavenās govju skulptūras, vēroja ostas rosību un iemūžināja sevi kopā ar latviešu jūrniecības pamatlicēju un pirmās Latvijas jūrskolas dibinātāju Kr.Valdemāru, kura neparasto pieminekli veidojis mākslinieks Miervaldis Polis.

Pēc pusdienām ekskursantiem bija iespēja Ventspils Planetārijā stundas garumā noskatīties divus šovus „Saules sistēma” un „Mūsu bīstamā planēta’. To laikā varēja izzināt Zemi un tai tuvāko Visuma daļu, zemstrīces, vulkānu izvirdumus, cunami, zemes ģeogrāfiu un kontinentu pārvietošanos. Šo iespēju noteikti vēlamies ieteikt arī citiem, jo Ventspils Planetārijs šobrīd ir modernākais Baltijā un lielākais Latvijā digitālais planetārijs.

Dienas noslēgumā grupa apmeklēja Ventspils Piedzīvojumu parku, kas ir pazīstams arī ar  nosaukumu „Lemberga hūte”. Parka pamatā ir milzīgs kalns, kurš ir izveidots no dažādiem būvgružiem un tiek radoši izmantots ventspilnieku un pilsētas viesu aktivitātēm. No visām parkā esošajām atrakcijām vispopulārākās tehnikuma jauniešu vidū izrādījās kameršļūkšanas trase un ‘Trakais rotors”.

Jāatzīmē arī komfortablais autobuss un brīnišķīgais šoferītis, kuram lielais PALDIES!