A+
a-
Tehnikuma darbinieku profesionālā pilnveide - angļu valodas kursu apguve

Aktuāli

07.09.2023

Tehnikuma darbinieku profesionālā pilnveide - angļu valodas kursu apguve

Izmantojot Eiropas Savienības iespēju sniegt atbalstu Ukrainai, iesaistot dalībniekus Erasmus+ projektos, tehnikums uzaicināja  PhD, asociēto profesori Veroniia Martyniuk no Chernivtsi High School of Commerce of Kyiv State University of Trade and Economics mācīšanas uzdevumu mobilitātē projektā Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000011705. Veroniia Martyniuk ir pieredzējusi pedagoģe, Cambridge Club biedrs un eksperte angļu valodas mācīšanā un ESP (English for Specific Purposes) kompetencēs.

No 2023.gada 23.augusta līdz 2023.gada 30.augustam PhD, asociētā profesore Veroniia Martyniuk vadīja lekcijas, nodarbības un seminārus angļu valodā, iekļaujot tādas tēmas kā: ESP profesionālajā izglītībā, ceļš uz ESP apgūšanu soli pa solim, starpkultūru komunikācija ceļā uz ESP kompetences pilnveidošanu, karš un dezinformācija, kritiskā domāšana, mācību kvalitātes nodrošināšana sarežģītos apstākļos.

Mobilitātes laikā tehnikuma darbinieki kopā ar PhD, asociēto profesori Veroniia Martyniuk atzīmēja Ukrainas neatkarības dienu, gan ar sirsnīgiem apsveikumiem, gan kopīgām dziesmām, gan Ukrainas Neatkarības dienai veltīto pasākumu apmeklējumu Rīgā. 

Šīs iniciatīvas mērķis ir stiprināt savstarpējo sadarbību starp abām skolām. Sadarbība ar Chernivtsi High School of Commerce of Kyiv State University of Trade and Economics tika aizsākta pasākuma “Ziemassvētki Eiropā 2018” laikā un turpināsies gan uzņemot izglītojamos ienākošajā mobilitātē, gan īstenojot sadarbības partnerības projektu Nr.2023-1-LV01-KA220-VET-000161266 “Boosting culainary education and training”.

Erasmus+ projekti sniedz iespējas un atbalstu Ukrainai, lai veicinātu izglītības kvalitāti un attīstību. Šī programma ļauj Ukrainas izglītības iestādēm un organizācijām piedalīties dažādos projektos un sadarbības iniciatīvās, kas ietver izglītojamo un personāla mobilitāti, izglītības programmu uzlabošanu un starptautisko sadarbību izglītības jomā.