A+
a-
Valērija Tolkunova - European Youth Week pārstāvis no mūsu tehnikuma Briselē

Aktuāli

14.05.2019

Valērija Tolkunova - European Youth Week pārstāvis no mūsu tehnikuma Briselē

Divas nedēļas pirms 29. aprīļa Valērija Tolkunova pieteicoās uz dalību, Eiropas Komisijas veidotajā projketā, European Youth Week. Uzfilmēja video ar mērķi parādīt, kā viņa piedalās demokrātijas attīstībā, to visu samontēja un aizsūtija organizatoriem. Valērija un vēl 30 jaunieši no visas Eiropas ieguva priekšrocību braukt uz Briseli, uzvarot šajā konkursā.

Kā stāsta pati Valērija par braucienu uz Briseli!

Tātad, 28ajā aprīlī sapakoju mantas, un jau 29ajā sēdos lidmašīnā un pavisam viena izlidoju uz Beļģijas galvaspilsētu – Briseli. Atlidojot uz lidostu, mani satika viena no organizatorēm un aizveda uz viesnīcu kopā ar pārējiem jauniešiem. Iekārtojos un devos izzināt šī projekta iespējas. Dzīvoju pavisam netālu no Eiropas Parlamenta, tādēļ līdz tam varēju aizet ar kājām. Pirmajā pasākuma dienā apmeklēju Eiropas vēstures muzeju, izbaudīju priekšnesumus, kurus rādīja uz skatuves pie Parlamenta ēkas, garšīgi ēdu un iepazinos ar interesantiem jauniešiem. Sadraudzējos ar meiteni Honey no Beļģijas. Visu dienu pavadīju kopā ar viņu. Vakarā, kad bija brīvais laiks, viņa mani aizveda uz vecpilsētu. Izrādīja apmeklētākās vietas, mēs paēdām beļģu vafeles, daudz staigājām un runājām. Tas bija fantastiski! Visiespaidīgākais, ko redzēju bija Lielais laukums, satriecoši skaists. Brisele vakara spuldžu un saulrieta gaismās ir neaprakstāmi burvīga, neskatoties uz to, ka daudz tūristu - bija mierīga gaisotne.

  Otrā diena bija vairāk oficiāla. Gāju uz konferenču zālēm klausīties un diskutēt par jauniešu nākoti Eiropā. Zāles priekšā atradās deputāti un visapkārt viņiem – jaunieši, kuriem bija brīva iespēja uzdot jautājumus. Aprunājām tādas tēmas kā: iespējamais darbs Eiropā, jaunais Erausmus projekts, jauniešu dalība politikā un sadzīvē u.c. Klausījos ar interesi, jo visas tēmas skāra jauniešus. Tur pirmo reizi redzēju tik tiešu saiti starp politiku un jauno paaudzi. Starp konferencēm notika kafijas pauzes ar bulciņām un augļiem. Visu redzēto un dzirdēto aprunāju ar savu jauniegūto draudzeni – Nastju. Viņa atlidoja no Salaspils, pavadījām visu dienu kopā. Bija prieks satikt vēl kādu no Latvijas.

  Dienas begās pie parlamenta notika tusiņš. Uz skatuves uzstājās populāri Beļģijas dziedātāji. Mēs dejojām, dziedāmjām un ēdām no sirds! Vēlāk gājām pastaigāties un baudīt Briseles mājīgās ieliņas.

  Tas bija neaizmirstams ceļojums, braukt prom pavisam negribēju! Guvu superīgu pieredzi, kuru pielietošu turpmākajā dzīvē. Sadraudzējos ar divām jaukākajām meitenēm, ar kurām noteikti vēl tikšos! Vēlos teikt lielu paldies skolotājam Artūram Hominam un Ludmilas kundzei par doto iepēju, kuru man izdevās realizēt! Paldies!

 

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums lepojās ar Valērijas uzvaru konkursā un tic, ka ikviens var paveikt vairāk un gūt neaprakstāmu pieredzi iesaistoties un izmantojot likteņa piedāvātās iespējas.