A+
a-
RTRIT Preiļu struktūrvienības teritorijas labiekārtošana, Viduslatgales pārnovadu fonda projekta ietvaros

Aktuāli

21.11.2018

RTRIT Preiļu struktūrvienības teritorijas labiekārtošana, Viduslatgales pārnovadu fonda projekta ietvaros

Labiekārtota sabiedriski pieejama VSIA RTRIT Preiļu struktūrvienības teritorija Sporta ielā 1.

VSIA Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienības aktīvisti, kuri seko līdzi pilsētā notiekošajām aktivitētēm, nolēma, ka arī pieguļošā skolas teritorija projekta ietvaros varētu tikt labiekārtota. Sanākot kopā jauniešu un darbinieku iniciatīvas grupai  IG ‘’RTRIT’’ aktīvisti, pieņēma lēmumu par projekta iesniegšanu izsludinātajā projektu konkursā ‘’Iedzīvotāji veido savu vidi 2018’’, kas guva atbalstu mūsu idejas realizācijai.

2018.gada 14.maijā balstoties uz Preiļu novada domes un nodibinājuma Viduslatgales pārnovadu fonds projektu konkursu ‘’Iedzīvotāji veido savu vidi 2018’’ noslēgts līgums nr. MG/2018-16, par projekta ‘’Sabiedriski pieejamas teritorijas Sporta ielā 1 labiekārtošana‘’, ar piešķirto finansējumu 535.00 EUR.

Projekta mērķi: Sekmēt vides un sabiedriski pieejamas teritorijas sakopšanu, rosinot apkārtējos cilvēkus uz pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm un līdzdalību mērķu un uzdevumu sasniegšanā, lai sagaidot Latvijas simtgadi, varētu būt lepni, ka kādu stūrīti no pilsētas teritorijas esam sakopuši un labiekārtojuši.

Projekta uzdevumi:

  • Veikt veco vārtu un žoga posma demontāžu un teritorijas labiekārtošanu
  • Veikt jaunu vārtiņu ierīkošanu un žoga posma uzstādīšanu Sporta ielā 1
  • Ziemciešu puķu dobes ierīkošana

Īstenojot projektā plānotās aktivitātes, ir uzstādīti jauni žoga un vārti Sporta ielā 1 un ierīkoj jaunu ziemciešu puķu dobi. Tika ieguldīts brīvprātīgais darbs gan pie vārtu demontāžas un uzstādīšanas, gan labiekārtošanas darbiem. Aktīvi strādāja gan skolas tehniskais personāls, gan apdares darbu strādnieka profesijas izglītojamie.

Esam gandarīti par sasniegto rezultātu un pateicamies finansētājiem Preiļu novada domei un VPF par iespēju īstenot šo projektu.