A+
a-
RTRIT izglītojamo komandu konkursa “Erudīts” sestā spēle

Aktuāli

20.04.2018

RTRIT izglītojamo komandu konkursa “Erudīts” sestā spēle

Laiks paskrējis gluži nemanot: šķiet, tikko bija komandu konkursa “Erudīts” pirmā spēle, bet klāt jau 19. aprīlis un sestā, noslēdzošā spēle pirms lielā fināla. Sešu spēļu maratons nebija viegls, bet cerības uz fināla astotnieku saglabāja vismaz 14 komandas. 19. aprīlī 12 komandas startēja izšķirošajā cīņā par iekļūšanu finālā.

Pirmā kārta: dažādi jautājumi. Ar tiem vislabāk veicās komandai “Līmes otiņas”, turpat blakus arī “QWERTY” un “Latvietes” ar 6 punktiem. Otrā kārta tradicionāli veltīta kādai no tehnikuma nodaļām. Šoreiz var gavilēt viesmīlības pakalpojumu nodaļa, bet labāko rezultātu (8 punkti) kārtā ieguva “Praktikanti” no “brālīgās” ēdināšanas pakalpojumu nodaļas. Trešā ir vizuālā kārta, šoreiz jāatpazīst logotipi. Šeit triumfē “Vienradži” ar 6 punktiem. Ceturtā kārta – “Latvijai 100”: jautājumi par Latviju, pie kam visdažādākie, ar kuriem veiksmīgāk galā tika “Līmes otiņas”, iegūstot 7 punktus. Ar 6 punktiem uz papēžiem mina “Praktikanti”, “Latvietes”, “Overloka bērni” un “Rozetes”. Piektā kārta arī tematiska - “UNESCO Pasaules mantojums”. Laikam jautājumi iegadījušies grūtāki, jo kopumā punktu skaits nav liels. Bet komanda “Līmes otiņas” parāda, ka ir vērtīgi mērķtiecīgi gatavoties tēmām un uzrāda absolūti labāko rezultātu šajā kārtā – 8 punkti.

Un tā, 12 komandu konkurencē sestās spēles uzvarētāju laurusplūca komanda “Līmes otiņas” no IN 17 grupas, kura pēdējās spēlēs uzrāda arvien lielāku progresu!

Kopvērtējumā pēc sešām spēlēm pirmajā vietā “Overloka bērni”,TA15 grupa!

Otrajā “QWERTY”, TJ16 – 1/ 2 grupa, bet trešajā – “Rozetes”, LT17 – 1/ 2 grupa.

Kā izrādījās pēc sestās spēles, komandas “Paskāls” un “Latvietes” ieguva vienādu punktu skaitu, tas nozīmē, ka lielajā finālā sacentīsies deviņas komandas. Paldies visām komandām par lielo interesi un aktīvu piedalīšanos konkursā! Īpaša pateicība tām komandām, kuras izturēja visu sešu spēļu maratonu, kopumā atbildot uz 300 jautājumiem! Paldies izglītojamo pašpārvaldei par atbalstu konkursa organizēšanā!

RTRIT komandu konkursa “Erudīts” fināls notiks 2018. gada 9. maijā.

 

RTRIT izglītības metodiķe, UNESCO ASP skolas koordinatore  Anita Zaļaiskalne