A+
a-
Ogres apmeklējums TK22-1/2 un Tk23-1/2 grupām

Aktuāli

01.02.2024

Ogres apmeklējums TK22-1/2 un Tk23-1/2 grupām

24.janvārī jaunieši no TK23-1/2 un TK22-1/2 Tūrisma programmas ietvaros devās izzinošā ekskursijā uz Ogri, lai iepazītu moderno Ogres bibliotēku un dotos digitāli izstrādātā maršrutā pa Ogres ievērojamākajām apskates vietām.

Gida stāstījumā uzzinājām faktus par pilsētas un bibliotēkas vēsturi, kas aizsākusies jau tālajā 1928.g. Šobrīd Ogres bibliotēka ir viena no modernākajām Latvijā un piedāvā saviem apmeklētājiem 2 elektroniskās datu bāzes, bagātu periodiskos izdevumu klāstu, kā arī iespēju strādāt ar datoriem, pieeju internetam, skenēšanas, printēšanas, kopēšanas iespējas un interesantus pasākumus. Lasītājiem ir iespēja grāmatas nodot arī ārpus bibliotēkas darba laika 24/7 režīmā, izmantojot pie bibliotēkas ieejas esošo grāmatu nodošanas iekārtu. Savukārt attālākiem novada iedzīvotājām tiek piedāvāti Bibliobusa pakalpojumi.

Nodarbības laikā piedalījāmies spēlē: "Vai tu zini?", kura deva unikālu iespēju pašiem pamēģināt pagājušā gadsimta biroja rīkus: rakstīt ar rakstāmmašīnu, rēķināt ar skaitāmajiem kauliņiem, saprast seno druku un vēsturiskos Latvijas pilsētu nosaukumus.

Spītējot izaicinošajiem laika apstākļiem, dienas turpinājumā jaunieši sadalījās nelielās grupās un devās TK22-1/2 digitāli izstrādātajos maršrutos pa pilsētu, izmantojot aplikāciju Actionbound. Šī bija lieliski iepazīt ne tikai pilsētu, bet arī vienam otru un iegūt jaunus draugus.Kopš 1996. gada novembra 6 reizes mēnesī bibliotēkas bibliobuss apkalpo lasītājus attālākajos Og

Liels paldies mūsu pavadošajām skolotājām I.Freibergai un K.Veinbergai!