A+
a-
Meistarklase "Pipars - garšvielu karalis" ar Haraldu Saušu un SantaMaria garšvielām

Aktuāli

09.11.2018

Meistarklase "Pipars - garšvielu karalis" ar Haraldu Saušu un SantaMaria garšvielām

Kad vajadzīgs saprast savus mērķus nākotnes profesijā uz skolu tika uzaicināts mūsu bijušais audzēknis un daudzu profesionālo konkursu laureāts, šefpavārs -  Haralds Saušs. Lai diena būtu ar pipariņu, tēma bija  par Piparu - garšvielu karali. Audzēkņi uzzināja teoriju un noskatījās filmu par piparu iegūšanu, apstrādi un izmantošanu. Tad piparus pētīja ar lupu un skalpeli, skatījās kāds izskatās svaigs pipars un ko iegūst no Teličeri pipariem.

Interesantu lekciju bija sagatavojusi Santa Maria pārstāve Sanda Stalbova. Ar mērķi, ka jaunajā mācību semestrī, mums būs jaunas garšvielas skolas laboratorijā. Sanda saka, ka vēlas, lai topošie pavāri zinātu kādas ir garšvielas, ko lieto pasaulē labākie pavāri un pēta to saderību ar ēdienu, lai izceltu garšas un radītu interesantas kombinācijas. 

 Haralds piparus pievienoja ēdieniem un lika salīdzināt, saprast garšu nianses un aromātu.

 Jaunieši no EP 18 -3/4 ESF grupas, kuriem jau pēc divām nedēļam sākas prakse uzņēmumos,  pagatavoja 4 ēdienus -  Krāsaino tomātu izlasi ar svilinātu kazas sieru un bazilika eļļu; Ķirbju krēmzupu ar sieru un sēklu drupinājumu; Pērļu grūbas ar batādes biezeni un ceptu zandartu ar trifeļu eļļas putām; Šokolādes fondantu ar smilšērkšķu un zemeņu mērci.

 Visos ēdienos bija pipari, un pat desertā, tas bija garšīgi, interesanti un jauniešiem bija nenovērtējams stāsts par profesijas apguvi un mērķu sasniegšanu izvēlētajā profesijā.

 Diena bija piepildīta ar garšām, smaržām, pipariem un pateicību.