A+
a-
Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs - Preiļu struktūrvienība

Aktuāli

02.05.2018

Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs - Preiļu struktūrvienība

Turpinās Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Projekts tiek īstenots arī RTRIT Preiļu struktūrvienībā. Martā un aprīlī Preiļu struktūrvienībā grupām P-E171/2, P-E16, P-SV17, P-SV16, P-E/SV15 norisinājās vairākas lekcijas-semināri un meistarklases.

Lekciju-semināru  „Gribu labāk izprast sevi” 20.03.2018. un 10.04.2018. vadīja Rita Stafecka, speciāliste ar pieredzi un praktiskajām zināšanām lekciju vadīšanā un atbalsta grupu organizēšanā, pieredze darbā ar izglītojamajiem, praktizējoša speciāliste ar maģistra grādu un vairāk nekā 10 gadu praksi izglītības psiholoģijā, sertificēts izaugsmes veicinātājs (koučs). Izaugsmes studijas “Pūces aste” vadītāja .

Semināra teorētiskajā daļā tika apskatītas šādas tēmas: kas es esmu dzīvē un profesionālajā jomā, kāds ir mans mērķis, ko vēlos sasniegt, kā reaģēju dažādās situācijās; konfliktsituāciju veiksmīga atpazīšana un risināšana; veiksmīgas komunikācijas pamati, saskarsme ar klientu .

Semināra praktiskajā daļā - saskarsmes praktiskie pamati: sevis un savu emociju apzināšanās - emocionālā inteliģence; pozitīvu attiecību veidošana, piemēri un teorijas izskaidrojumi, ļaujot pašiem jauniešiem iejusties situācijās.

Lekciju-semināru „Mans veiksmes ceļš” un meistarklasi „Gūsti pieredzi” 12.04.2018. vadīja  Haralds Saušs, RTRIT absolvents,  jauno profesionāļu meistarības konkursa WorldSkills 2015 ekselences medaļas ieguvējs. Lekcijā-seminārā H. Saušs pastāstīja audzēkņiem par savu pieredzi, izaugsmes iespējām ēdināšanas nozarē, stāstīja  par  prasmju  un spēju atbilstību darba devēja un darba tirgus prasībām. Iepazīstināja topošos ēdināšanas nozares speciālistus ar ēdināšanas nozares aktualitātēm un attīstības tendencēm un svarīgākajiem nosacījumiem, veidojot karjeras ceļu no izglītības iestādes līdz darba vietai. Meistarklasē tika gatavoti trīs ēdieni, izmantojot dažādas jūras veltes. Audzēkņi gatavoja un degustēja uzkodu - salātus ar ceptu pīles krūtiņu un jūras zālēm (vakame); zivju zupu - Buijabeze; pamatēdienu no pērļu kuskusa un panētas zivs; desertā- netradicionāla zemeņu zupa.