A+
a-
Eiropas Savienības fondu 2021.–2027.gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas sēde RTRIT

Aktuāli

24.11.2023

Eiropas Savienības fondu 2021.–2027.gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas sēde RTRIT

Vakar, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, notiek Eiropas Savienības fondu 2021.–2027.gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas sēde, kuras dalībnieku vidū ir pārstāvji no Eiropas Komisijas, Valsts kancelejas, LR Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Tieslietu ministrijas, kā arī citām augsta līmeņa Latvijas institūcijām.

Dienas kārtībā vairāki aktuāli jautājumi par plānotajām investīcijām finanšu instrumentu veidā, ES fondu 2021. - 2027. plānošanas perioda ieviešanas aktualitātēm, komunikācijas un redzamības pasākumiem. Tiks apspriesti jautājumi arī par sociālo partneru, pilsoniskās sabiedrības organizāciju, partneru un saņēmēju administratīvo spēju veicināšanas pasākumiem, t.sk. tiks apskatīti horizontālā principa “Vienlīdzība, iekļaušana, nediskriminācija un pamattiesību ievērošana” pārkāpumi, kā arī citas sabiedrībai nozīmīgas tēmas.

Pēc sēdes noslēguma, dalībniekiem būs iespēja iepazīties arī ar ES fondu līdzfinansētajiem projektiem Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums

Sēdes laikā, Latvijas Darba devēju konfederācija pasniedza pateicības rakstu Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums vadītājai Ilzei Ločmanei par jēgpilnu iespēju izmantošanu caur partnerību ar darba devējiem, iesaistoties #ESfondi projektos, jauniešu prasmju stiprināšanai, kā arī izglītības iestādes modernizēšanai atbilstoši darba tirgus vajadzībām.