A+
a-
Eiropas Parlamenta deputātes Daces Melbārdes vizīte tehnikumā

Aktuāli

29.01.2024

Eiropas Parlamenta deputātes Daces Melbārdes vizīte tehnikumā

Šodien, RTRIT, Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas programmas ietvaros, notika atvērta stunda par "Eiropas digitālo darba kārtību".

Šī stunda tika sadalīta divās daļās. Pirmajā daļā RTRIT Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas komanda sagatavoja prezentāciju un spēli par tēmu "Digitālais laikmets Eiropā un pasaulē". Savukārt otrajā daļā, Eiropas Parlamenta deputāte Dace Melbārde dalījās ar savu redzējumu par Eiropas Savienības digitālajām tendencēm, iespējām un esošajiem riskiem digitālajā laikmetā. EP deputāte apsprieda to, kā digitālais laikmets ietekmēs mūsu ikdienu nākotnē, un ar jauniešiem diskutēja par digitālajām prasmēm Latvijā, Eiropā un pasaules mērogā. Īpašu uzmanību pievērsa mākslīgā intelekta nozīmei un bažām, kā arī Eiropas Savienības tehnoloģiskajai neatkarībai no Ķīnas.

Vienlaikus deputāte dalījās savā ikdienas darba pieredzē Eiropas Parlamentā, stāstot par tehnoloģiju drošības stratēģisko plānošanu un regulu ieviešanu.

Vēlamies atgādināt par piesardzību ikdienā un neizplatīt nepārbaudītas ziņas. Pārliecinieties, ka izmantotā interneta vietne nodrošina Jūsu datu drošību, un neizpaudiet savus bankas datus citiem. Lasot informāciju citos sociālajos medijos, esiet uzmanīgi un praktizējiet kritisko domāšanu! 

Visbeidzot, ar tuvojošajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, šogad ir svarīgi būt informētiem un aktīvi piedalīties demokrātiskajā procesā, lai veidotu Eiropas Savienības nākotni.