A+
a-
2018./2019. mācību gadā turpinām darboties Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā “PuMPuRS”

Aktuāli

08.07.2019

2018./2019. mācību gadā turpinām darboties Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā “PuMPuRS”

2018./2019. mācību gadā RTRIT iesaistījies Izglītības kvalitātes valsts dienesta īstenotā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai", ko saīsināti dēvē “PuMPuRS”.

Projekta mērķis ir mazināt to bērnu un jauniešu skaitu, kas pārtrauc mācības un nepabeidz skolu motivācijas trūkuma, mācību un uzvedības traucējumu, vecāku nepietiekamas iesaistes, grūtniecības, laulības, neattaisnotu mācību kavējumu, konfliktsituāciju skolā, materiālo apstākļu, veselības problēmu un citu iemeslu dēļ. 

- Projekta ietvaros 2018./2019.m.g. individuālu atbalstu mācību stundās un ārpus tām saņēmuši jau 299 audzēkņi, kuriem ir risks pārtraukt mācības.

160 audzēkņi saņēma atbalstu ēdināšanas izdevumu kompensācijā, 65 audzēkņiem tika segti sabiedriskā transporta izdevumi un 41 audzēknim - dienesta viesnīcas izdevumi.

- Projektā šajā mācību gadā tika iesaistīti 69 pedagogi, kas līdzās saviem ierastajiem pienākumiem veltīja laiku šo audzēkņu atbalstam.

Atsauksmes par projektu no skolotājiem, skolēniem un vecākiem ir pozitīvas un lielākā daļa vēlas arī nākamajā mācību gadā izmantot projektā piedāvātās iespējas.

- "Pagājušajā mācību gadā ļoti pārdzīvoju par CE nokārtošanu, īpaši par matemātikas eksāmenu. Jau 1.semestrī man piedāvāja “Pumpura” nodarbības. Man ir labas zināšanas angļu valodā, bet ir bailes runāt. Pēc konsultācijām ar psihologu jūtos ļoti motivēts un uzsaku konsultācijas matemātikā, ka arī atbrīvojos no barjeras runāt angliski. Rezultātā sekmīgi nokārtoju matemātikas un angļu valodas eksāmenus.

- “Esmu no daudzbērnu ģimenes un projekta atbalsts ēdināšanā un transporta izdevumu segšanā bija ļoti noderīgs, jo jau bija doma iet strādāt, lai palīdzētu mammai audzināt mazāko māsu un brālīti,” dalās projektā iesaistīta audzēkne.