A+
a-
2017./2018. mācību gada PUMPURS aktualitātes RTRIT

Aktuāli

19.08.2018

2017./2018. mācību gada PUMPURS aktualitātes RTRIT

2017./2018.m.g. 2.semestrī VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" iesaistījies Izglītības kvalitātes valsts dienesta īstenotajā Eiropas Sociālā fonda projektā Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”, lai mazinātu to bērnu un jauniešu skaitu, kas pārtrauc mācības un nepabeidz skolu. Projekts veicina ilgtspējīgas sadarbības sistēmas veidošanu starp pašvaldību, skolu, pedagogiem un vecākiem, lai laikus identificētu bērnus un jauniešus ar risku pārtraukt mācības un sniegtu viņiem personalizētu atbalstu.

Projektā ietvaros tika sniegtas individuālas konsultācijas mācību priekšmetos, kā arī piedāvātas psihologa un sociālā pedagoga konsultācijas, palīdzot skolēniem radīt savu veiksmes stāstu. Tiek sniegts atbalsts arī ēdināšanas, sabiedriskā transporta un dienesta viesnīcas izdevumu kompensācijā.

Projekta īstenošana būs vērsta uz ilgtspējīgas, visaptverošas priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas risku novēršanas sistēmas veidošanu, radot atbalstošu un iekļaujošu mācību vidi ikvienam izglītojamam.

Projekta ietvaros 2017./2018.m.g. individuālu atbalstu mācību stundās un ārpus tām saņēmuši 135 audzēkņi, kuriem ir risks pārtraukt mācības.

71 audzēkņi saņēma atbalstu ēdināšanas izdevumu kompensācijā, 43 audzēkņiem tika segti sabiedriskā transporta izdevumi un 22 audzēknim - dienesta viesnīcas izdevumi.

Projektā šajā semestrī tika iesaistīti 46 pedagogi.

www.youtube.com/watch