A+
a-
"Jaunais maiznieks 2018" ir noslēdzies ar RTRIT uzvaru

Aktuāli

22.10.2018

"Jaunais maiznieks 2018" ir noslēdzies ar RTRIT uzvaru

18.10.2018. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās konkurss topošajiem maizniekiem. "Jaunais Maiznieks 2018" ir Izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkurss.
Konkursu organizēja Pārtikas produktu kvalitātes klasteris un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrība - LMB un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ar izejvielām konkursu atbalstīja AS "Rīgas Dzirnavnieks". Konkursu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Esam lepni paziņot, ka par uzvarētāju kļuvusi RTRIT 1. kursa audzēkneAgnese Krote, pasniedzēja – Līga Rugāja. Konkursa uzvarētāja ieguvusi titulu "Jaunais Maiznieks 2018" un naudas balvu 200 eiro apmērā.

Otro vietu izcīnīja RTRIT Preiļu filiāles audzēknis Daniels Nikitins, pasniedzēja - Ināra Liepiņa, bet godpilno trešo vietu ieguvusi vēl viena RTRIT audzēkne – Diāna Lukjanoviča, pasniedzēja Līga Rugāja.
Balvas saņēma arī uzvarētāju pasniedzējas.

Konkursā piedalījās divas dalībnieces no Valmieras tehnikuma, viena dalībniece no Rēzeknes tehnikuma, divas dalībnieces no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un viens dalībnieks no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu filiāles.

Papildus konkursam notika arī meistarklase pasniedzējiem ‘’Maizes nākotne slēpjas tās pagātnē. Rudzu maize – vēsturiskā, vienkāršā un veselīgā šodienas skatījumā’’.
Meistarklasi vadīja:

  • SIA ‘’Puratos Latvia’’ tehnoloģe/konsultante, Maiznieka Amata meistare Linda Bekmane
  • SIA ‘’Saldus maiznieks’’ ģimenes uzņēmuma ražošanas vadītājs, Maiznieka Amata zellis Toms Blumbergs

Paldies visiem dalībniekiem, pasniedzējiem, atbalstītājiem un organizātoriem par ciešu sadarbību un ieguldījumu latviešu maizes tradīciju saglabāšanā.