A+
a-
Karjeras nedēļa 2019 RTRIT Preiļu struktūrvienībā

Karjeras aktivitātes

Aktuāli

18.10.2019

Karjeras nedēļa 2019 RTRIT Preiļu struktūrvienībā

Karjeras nedēļas laikā VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikujms" Preiļu struktūrvienības 1.kursa audzēkņiem bija iespēja doties dažādās ekskursijās. Ēdināšanas pakalpojumu nodaļas audzēkņi apmeklēja vecāko pilsētā ēdināšanas uzņēmumu "Restorāns Preiļi". Vadītāja I.Šustova pastāstīja gan par restorāna vēsturi, gan darbību šobrīd, gan vērsa uzmanību uz prasmēm un iemaņām, kas nepieciešamas, strādājot šajā snozarē. Skaistumkopšanas pakalpojumu nodaļas audzēkņi savukārt apmeklēja savā nozarē jaunāko pilsētas skaistumkopšanas salonu ''ESSO'', kura vadītāja K.Samsi- Špundzāne dalījās ar savu pieredzi, uzsākot uzņēmējdarbību, kā arī vērsa uzmanību tām zināšanām, prasmēm un rakstura iezīmēm, kas ir būtiskākās, veidojot savu uzņēmumu, kas nebūt nav tik vienkārši.

Viena no karjeras iespējām ir kļūt par uzņēmēju, tāpēc tehnikuma audzēkņiem bija nodarbība, kuru vadīja profesionāļi savā jomā - Preiļu uzņēmējdarbības konsultante I.Liepniece un konkursa "Laukiem būt" laureāte 2018. gadā, uzņēmuma"Bērnības zeme" īpašniece A.Zīmele.

Šajā nedēļā tehnikumu arī apmeklēja Riebiņu vidusskolas skolēni, kas iepazīsnās ar tehnikumu, un piedāvātām izglītības programmām, piedalījās dažādās meistarklasēs, kuras vadīja skolotāja D.Verze, un iejutās vizuālā tēla stilista profesijā.