A+
a-
RTRIT svin spāru svētkus tehnikuma multifunkcionālās sporta zāles piebūvei

Aktuāli

03.07.2020

RTRIT svin spāru svētkus tehnikuma multifunkcionālās sporta zāles piebūvei

Šodien 2020.gada 3.jūlijā “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” svin spāru svētkus tehnikuma multifunkcionālās sporta zāles piebūvei.

Multifunkcionālās sporta zāles piebūve un sporta laukuma pārbūve tiek īstenota projekta “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma modernizēšana specifiskā atbalsta mērķa 8.1.3. “Palielināt modernizēto profesionālās izglītības iestāžu skaitu” ietvaros” un ir sasniegusi būvniecības procesa skaistāko brīdi – ēka ir ieguvusi kopskata veidolu.

Būvdarbi norit sadarbībā ar Valsts izglītības un attīstības aģentūru. Tehnikuma idejas būvprojektā iedzīvināja AS “Komunālprojekts” un realizē būvdarbu veicēji Pilnsabiedrība "IMG&Buildimpeks”. Būvniecības norisi uzrauga SIA “Fabrum” būvuzraugi.

Kopējā līguma summa ir 4 262 104,68 (četri miljoni divi simti sešdesmit divi tūkstoši viens simts četri eiro un 68 centi), no kuriem

Projekta finansējums ir 4 030 037,26 (četri miljoni trīsdesmit tūkstoši trīsdesmit septiņi eiro un 26 centi)

Tehnikuma līdzfinansējums ir 232 067,42 (divi simti trīsdesmit divi tūkstoši sešdesmit septiņi eiro un 42 centi).

Šodien “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” saka milzīgu paldies Izglītības un zinātnes ministrijai, Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai, Valsts izglītības un attīstības aģentūrai, projekta autoriem, projekta gaitas īstenotājiem un uzraudzītājiem, bet pašu lielāko paldies veltām būvniekiem.


Šodienas pasākumā mūs pagodināja ar savu klātbūtni:

- Ilga Šuplinska, Izglītības un zinātnes ministre

- Reinis Znotiņš, IZM Parlamentārais sekretārs

- Rūta Gintaute – Marihina, Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktore

- Irēna Bukovska, AMI SK Valdes priekšsēdētāja

- Silva Ozoliņa, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Goda direktore

Jumta korē paceltais ozola zaru vainags simbolizē ēkas ilgmūžību un noturību. Ar pārliecību sakām, ka projekta īstenošana ritēs raiti un pēc gada varēsim svinēt ēkas nodošanu ekspluatācijā.

Sporta komplekss nodrošinās pilnvērtīgas sportošanas un jēgpilnas brīvā laika pavadīšanas iespējas Tehnikuma izglītojamajiem, kā arī palīdzēs uzturēt sportisko cīņas sparu Latvijas profesionālo izglītības iestāžu jauniešiem dažādās sporta spēlēs un sacensībās.