A+
a-
Konkursa Skills Latvia 2020 pusfinālā, nominācijās Ēdināšana un Restorānu serviss ir noskaidroti finālisti

Aktuāli

28.01.2020

Konkursa Skills Latvia 2020 pusfinālā, nominācijās Ēdināšana un Restorānu serviss ir noskaidroti finālisti

22.01. un 23.01. VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" telpās norisinājās Prasmju konkursa Skills Latvia 2020 pusfināli, nominācijās  “Restorānu serviss” un “Ēdienu gatavošana”, kur tika noskaidroti tie dalībnieki, kuri jau aprīļa beigās cīnīsies par godalgām nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2020

Ēdienu gatavošanas prasmju konkursa pusfinālā sacentās jaunie pavāri no 15 profesionālās izglītības iestādēm, bet iespēju piedalīties finālā ieguva tikai 6, tostarp arī mūsu tehnikuma audzēkne Patrīcija Jasinska, skolotāja Irina Duvanova.

Finālā startēs: 

- Luīze Lāce, Ventspils Tehnikums

- Sabīne Dudareva, SIA "Restorānu servisa skola"

- Patrīcija Jasinska, VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums”

- Jānis Šēniņš, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums

- Laura Kulakova, Ogres tehnikums

- Pārsla Puriņa, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums

Savukārt prasmju konkursā “Restorānu serviss” 10 skolu konkurencē augstāko punktu skaitu ieguva Samanta Vēze no Ventspils tehnikuma, kura  kopā ar vēl 5 topošajiem viesmīļiem sacentīsies SkillsLatvia 2020 finālā.

Uzdevumus vērtēja ēdināšanas nozares eksperti Māris Jansons, Edgars Balodis, Svetlana Riškova. "Restorānu pakalpojumi" nozares žūrija - Inese Vīcupa, Kristīne Petrovska, Pēteris Repečko, Māris Rudzītis un Mārtiņš Kukojs. Prasmju konkursa “Ēdienu gatavošana” žūrija augstu novērtēja topošo pavāru sagatavotības līmeni, kurš, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir kļuvis krietni augstāks. Noslēgumā katrs konkursants un viņa pedagogs saņēma individuālas profesionāļu uzslavas un ieteikumus, kā uzlabot un pilnveidot savu sniegumu.

Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.