A+
a-
Profesionālās meistarības konkurss  "Rokas darba nebijās, Zinājās padarot"

Aktuāli

16.10.2025

Profesionālās meistarības konkurss  "Rokas darba nebijās, Zinājās padarot"

Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķis un pārtikas produktu ražošanas tehniķis

Profesionālās meistarības konkursa  "Rokas darba nebijās, Zinājās padarot"

NOLIKUMS

I. Konkursa mērķis:

1.Popularizēt Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķa un pārtikas produktu ražošanas tehniķa profesijas prestižu.

2.Aktivizēt izglītojamo interesi par profesiju  daudzpusību.

3.Sekmēt sadarbību starp tehnikuma izglītojamajiem.

4. Iegūt jaunu pieredzi Pārtikas produktu ražošanā

II. Konkursu organizē :

Valsts SIA  ,,Rīgas Tūrisma un radošas industrijas tehnikums” Pārtikas produktu ražošanas nodaļa  un Ēdināšanas nodaļa

III. Konkursa norises vieta un laiks:

RTRIT mācību darbnīca, telpa Nr.N37d

Sākums:        12.02. 2026. 9:00

Nobeigums:   12.02. 2026. 12:00

IV. Konkursa dalībnieki :

  1. Piedalās Pārtikas produktu ražošanas nodaļas  1 - 4 kursa izglītojamie , kuri apgūst kvalifikācijas ,,Pārtikas produktu ražošanas tehniķis’’ ar specializācijām un Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķis.
  2.  Piedalās no katras grupas 2 izglītojamie. Konkursa sākumā izlozējot, strādā komandā 1 izglītojamais no PP grupas un 1 no M grupas.  
  3. Pirms konkursa uzsākšanas konkursa dalībnieki tiek iepazīstināti ar drošības noteikumiem darbavietā. Katrs konkursa dalībnieks parakstās par darba drošības ievērošanu darbavietā. 
  4. Konkursa dalībniekus, grupas audzinātājs, līdz 02.02.2026. piesaka pie Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītājas.

Konkursa vērtēšanas komisija:

Neatkarīgais eksperts : Ilze Ločmane Valdes locekle – direktore

  1. Ilze Pilāne Direktores vietniece mācību procesa organizācijas jomā
  2. Iveta Austruma Ēdināšanas nodaļas vadītāja
  3. Laila Vilmane Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītāja
  4. Nodaļu skolotāji, kā neatkarīgie eksperti

V. Konkursa uzdevums:

  1. Maizes un miltu produktu ražošanas tehniķa grupas izglītojamajam / konkursantam jāpagatavo sēklu - dārzeņu maize – 2 gab. , pa 300 gr. katra.   Pirms konkursa uzsākšanas konkursa dalībniekiem jāiesniedz tehnoloģiska karte un produktu pieteikuma lapa līdz 02.02.2026. Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītājai
  2. Pārtikas produktu ražošanas tehniķa grupas izglītojamajam /konkursantam jāpagatavo mājas siers no 300- 500 gr. Pirms konkursa uzsākšanas konkursa dalībniekiem jāiesniedz tehnoloģiska karte un produktu pieteikuma lapa līdz 02.02.2026. Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītājai.
  3. Izstrādājumus izglītojamie prezentē komandā.

Vērtēšanas kritērijus meklē zemāk!

Rokas_darba_nebijas_nolikums.docx

Rokas_darba_nebijas_nolikums.docx