NOLIKUMS
I. Konkursa mērķis:
- Popularizēt pavāra profesijas prestižu.
- Aktivizēt izglītojamo interesi par pavārmākslas daudzpusību.
- Sekmēt sadarbību starp tehnikuma izglītojamajiem.
- Iegūt jaunu pieredzi dārzeņu pirmapstrādē.
II. Konkursu organizē:
Valsts SIA ,,Rīgas Tūrisma un radošas industrijas tehnikums” Pārtikas produktu ražošanas nodaļa un Ēdināšanas nodaļa
III. Konkursa norises vieta un laiks:
RTRIT mācību darbnīca, telpa Nr.N38d
Sākums: 26.02. 2026. 9:00
Nobeigums: 26.02. 2026. 12:00
IV. Konkursa dalībnieki:
- 1. Ēdināšanas nodaļas 1 kursa izglītojamie , kuri apgūst kvalifikāciju ,, Pavārs ar specializāciju Restorāna pavārs’’
- 2. No katras grupas 3 izglītojamie
- 3. Pirms konkursa uzsākšanas konkursa dalībnieki tiek iepazīstināti ar drošības noteikumiem darbavietā. Katrs konkursa dalībnieks parakstās par darba drošības ievērošanu darbavietā.
- 4. Konkursa dalībniekus, grupas audzinātājs, līdz 12.02.2026. piesaka pie Ēdināšanas nodaļas vadītājas.
- 5. Konkursa laiks 120 min.
Konkursa vērtēšanas komisija:
Neatkarīgais eksperts : Ilze Ločmane Valdes locekle – direktore
- Ilze Pilāne Direktores vietniece mācību procesa organizācijas jomā
- Iveta Austruma Ēdināšanas nodaļas vadītāja
- Laila Vilmane Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītāja
- Nodaļu skolotāji , kā neatkarīgie eksperti.
V. Konkursa uzdevumi:
- Veikt dārzeņu pirmapstrādi.
- Pielietot dažādus dārzeņu griešanas veidus – kartupelim, burkānam, paprikai, kāpostam un dārzeņiem no ,,melnās kastes’’
- Aizpildīt zudumu aprēķina veidlapu, aprēķināt zudumus pirmapstrādē.
Konkursa pilno nolikumu un vērtēšanas kritērijus meklē zemāk!