A+
a-
Pavāru Profesionālās meistarības konkurss "Dārzeņu griešanas veidi"

Aktuāli

16.10.2025

Pavāru Profesionālās meistarības konkurss "Dārzeņu griešanas veidi"

NOLIKUMS

I. Konkursa mērķis:

  1. Popularizēt pavāra profesijas prestižu.
  2. Aktivizēt izglītojamo interesi par pavārmākslas daudzpusību.
  3. Sekmēt sadarbību starp tehnikuma izglītojamajiem.
  4. Iegūt jaunu pieredzi dārzeņu pirmapstrādē.

II. Konkursu organizē:

Valsts SIA ,,Rīgas Tūrisma un radošas industrijas tehnikums” Pārtikas produktu ražošanas nodaļa  un Ēdināšanas nodaļa

III. Konkursa norises vieta un laiks:

RTRIT mācību darbnīca, telpa Nr.N38d

Sākums:        26.02. 2026. 9:00

Nobeigums:   26.02. 2026. 12:00

IV. Konkursa dalībnieki:

  1. 1. Ēdināšanas nodaļas 1 kursa izglītojamie , kuri apgūst kvalifikāciju ,, Pavārs ar specializāciju  Restorāna pavārs’’
  2. 2. No katras grupas 3 izglītojamie 
  3. 3. Pirms konkursa uzsākšanas konkursa dalībnieki tiek iepazīstināti ar drošības noteikumiem darbavietā. Katrs konkursa dalībnieks parakstās par darba drošības ievērošanu darbavietā. 
  4. 4. Konkursa dalībniekus, grupas audzinātājs, līdz 12.02.2026. piesaka pie Ēdināšanas nodaļas vadītājas.
  5. 5. Konkursa laiks 120 min.

Konkursa vērtēšanas komisija:

Neatkarīgais eksperts : Ilze Ločmane Valdes locekle – direktore

  1. Ilze Pilāne Direktores vietniece mācību procesa organizācijas jomā
  2. Iveta Austruma Ēdināšanas nodaļas vadītāja
  3. Laila Vilmane Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītāja
  4. Nodaļu skolotāji , kā neatkarīgie eksperti.

V. Konkursa uzdevumi:

  1. Veikt dārzeņu pirmapstrādi.
  2. Pielietot dažādus dārzeņu griešanas veidus – kartupelim, burkānam, paprikai, kāpostam un dārzeņiem no ,,melnās kastes’’
  3. Aizpildīt zudumu aprēķina veidlapu, aprēķināt zudumus pirmapstrādē.

Konkursa pilno nolikumu un vērtēšanas kritērijus meklē zemāk!

Nolikums_Darzenu_griesana.docx

Nolikums_Darzenu_griesana.docx