A+
a-
Konditoru profesionālas meistarības konkurss

Aktuāli

16.10.2025

Konditoru profesionālas meistarības konkurss

Konditoru  Profesionālās meistarības konkursa 

NOLIKUMS

I. Konkursa mērķis:

  1. Popularizēt  konditora profesijas prestižu.
  2. Aktivizēt izglītojamo interesi par konditorejas izstrādājumu  daudzpusību.
  3. Sekmēt sadarbību starp tehnikuma izglītojamajiem.
  4. Iegūt jaunu pieredzi konditorejas izstrādājumu gatavošanā.

II. Konkursu organizē :

Valsts SIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" Pārtikas produktu ražošanas nodaļa un Ēdināšanas nodaļa

III. Konkursa norises vieta un laiks:

RTRIT mācību darbnīca, telpa Nr.N37d

Sākums: 28.01.2026. 9:00

Nobeigums:28.01.2026. 14:00

IV. Konkursa dalībnieki :

  1. Pārtikas produktu ražošanas nodaļas 2 un 3  kursa izglītojamie , kuri apgūst kvalifikāciju ,, Konditors’’ 
  2. No katras grupas ne vairāk kā 2 izglītojamie.
  3. Pirms konkursa uzsākšanas konkursa dalībnieki tiek iepazīstināti ar drošības noteikumiem darbavietā. Katrs konkursa dalībnieks parakstās par darba drošības ievērošanu darbavietā..
  4. Konkursa dalībniekus, grupas audzinātājs, līdz 14.01.2026. piesaka pie Pārtikas produktu ražošanas  nodaļas vadītājas.

Konkursa vērtēšanas komisija:

Neatkarīgais eksperts : Ilze Ločmane Valdes locekle – direktore

  1. Ilze Pilāne Direktores vietniece mācību procesa organizācijas jomā
  2. Iveta Austruma Ēdināšanas nodaļas vadītāja
  3. Laila Vilmane Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītāja
  4. Nodaļu skolotāji , kā neatkarīgie eksperti.

V. Konkursa uzdevums:

  1. Dalībniekiem jāpagatavo kēksiņus (65–70 grami bez dekorācijām) un jādekorē ar krēmu (ne vairāk kā 100 grami ar dekorācijām).
  2. Katrs dalībnieks pagatavo 10 kēksiņus (ar 5 dažādiem dzīvnieku dekoriem). Dekorācijas var būt pēc katra dalībnieka vēlmēm. Sastāvdaļas ņemt līdzi ir aizliegts.
  3. Uzdevuma izpildes laiks ir 2 stundas (120 minūtes), ieskaitot prezentāciju — 10 minūtes.
  4. Nepieciešamo produktu pasūtījuma lapu iesniedz 14.01.2026. Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītājai.

Konkursa pilno nolikumu un vērtēšanas kritērijus meklē zemāk!

nolikums_Konditori_210126.docx

nolikums_Konditori_210126.docx