Konditoru Profesionālās meistarības konkursa
NOLIKUMS
I. Konkursa mērķis:
- Popularizēt konditora profesijas prestižu.
- Aktivizēt izglītojamo interesi par konditorejas izstrādājumu daudzpusību.
- Sekmēt sadarbību starp tehnikuma izglītojamajiem.
- Iegūt jaunu pieredzi konditorejas izstrādājumu gatavošanā.
II. Konkursu organizē :
Valsts SIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums" Pārtikas produktu ražošanas nodaļa un Ēdināšanas nodaļa
III. Konkursa norises vieta un laiks:
RTRIT mācību darbnīca, telpa Nr.N37d
Sākums: 28.01.2026. 9:00
Nobeigums:28.01.2026. 14:00
IV. Konkursa dalībnieki :
- Pārtikas produktu ražošanas nodaļas 2 un 3 kursa izglītojamie , kuri apgūst kvalifikāciju ,, Konditors’’
- No katras grupas ne vairāk kā 2 izglītojamie.
- Pirms konkursa uzsākšanas konkursa dalībnieki tiek iepazīstināti ar drošības noteikumiem darbavietā. Katrs konkursa dalībnieks parakstās par darba drošības ievērošanu darbavietā..
- Konkursa dalībniekus, grupas audzinātājs, līdz 14.01.2026. piesaka pie Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītājas.
Konkursa vērtēšanas komisija:
Neatkarīgais eksperts : Ilze Ločmane Valdes locekle – direktore
- Ilze Pilāne Direktores vietniece mācību procesa organizācijas jomā
- Iveta Austruma Ēdināšanas nodaļas vadītāja
- Laila Vilmane Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītāja
- Nodaļu skolotāji , kā neatkarīgie eksperti.
V. Konkursa uzdevums:
- Dalībniekiem jāpagatavo kēksiņus (65–70 grami bez dekorācijām) un jādekorē ar krēmu (ne vairāk kā 100 grami ar dekorācijām).
- Katrs dalībnieks pagatavo 10 kēksiņus (ar 5 dažādiem dzīvnieku dekoriem). Dekorācijas var būt pēc katra dalībnieka vēlmēm. Sastāvdaļas ņemt līdzi ir aizliegts.
- Uzdevuma izpildes laiks ir 2 stundas (120 minūtes), ieskaitot prezentāciju — 10 minūtes.
- Nepieciešamo produktu pasūtījuma lapu iesniedz 14.01.2026. Pārtikas produktu ražošanas nodaļas vadītājai.
Konkursa pilno nolikumu un vērtēšanas kritērijus meklē zemāk!