A+
a-
Ukraiņu skolotāju mobilitāte RTRIT

AEHT (Eiropas tūrisma un viesmīlības skolu asociācija) ir starptautiska nevalstiska organizācija, kurai Eiropas Komisijā ir konsultatīvs statuss.

Asociācijas primārais mērķis ir veicināt Eiropas dimensiju tūrisma un viesmīlības skolās. Sadarbība tiek īstenota, attīstot komunikāciju starp profesionālās izglītības iestādēm, izplatot informāciju par aktualitātēm un inovācijām tūrisma un viesmīlības nozarēs, apkopojot un izplatot labās prakses piemērus, īstenojot pedagogu un audzēkņu pieredzes un prakses projektus, izplatot jaunus mācību metodiskos materiālus un mācību metodes, organizējot starptautiskos profesiju konkursus, tematiskus pasākumus un seminārus attīstot sadarbību starp izglītības iestādēm un nozaru darba tirgu.

AEHT ir dibināta 1988. gadā un šobrīd tās biedru skaits pārsniedz 400 iestādes no 40 pasaules valstīm. AEHT darbību koordinē valde, kuru veido nacionālie pārstāvji no katras dalībvalsts. Latviju organizācijā pārstāv Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma valdes locekle-direktore Ilze Ločmane.

Sīkāka informācija: http://www.aeht.eu/en/


CHASE (Eiropas viesnīcu un viesmīlības skolu apvienība) ir nevalstiska organizācija, kuru veido profesionālās izglītības iestādes. Organizācijas primārais mērķis ir īstenot kvalitatīvas audzēkņu ilgtermiņa mobilitātes Erasmus+ programmas projektu ietvaros.

CHASE ir dibināta 1990. gadā un apvieno 19 profesionālās izglītības iestādes no dažādām Eiropas valstīm. CHASE darbību koordinē valde, kuras priekšsēdētāja ir Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma projektu daļas vadītājas vietniece Zane Saukāne.

Sīkāka informācija: http://www.chaseeducation.org/


Aktuāli

12.01.2023

Ukraiņu skolotāju mobilitāte RTRIT

Šonedēl, savu nedēļu ilgo praktisko mācību mobilitāti, tehnikumā, uzsākušas 10 skolotājas un skolas vadības pārstāves no Ļvivas pilsētas Ukrainā.

Pirmās dienas ietvaros, skolotājām bija iespēja iepazīt RTRIT telpas, mācību procesa organizāciju un mācību procesu kopumā.  Tehnikuma starptautiskā centra vadītāja Zane Saukāne, vadīja nodarbības par komandas veidošanu, vadību un saliedēšanu, savukārt tehnikuma pedagoģe un aktrise Zane Vaļicka - Pētersone Ukrainas kolēģiem pastāstīja vairāk par soft skills jeb vispārīgajām prasmēm, un to pielietojumu publiski uzstājoties.

Dienas izskaņā, tehnikuma projektu vadītājs Artūrs Homins, organizēja Vecrīgas izzināšanas aktivitātes ar mērķi tuvāk apskatīt Rīgas vecpilsētu, vienlaicīgi pildot dažādus interesantus uzdevumus komandās.