A+
a-
Ekskursija uz Liepāju, lai iepazītu pilsētu, kur piedzimst vējš!

Aktuāli

21.06.2019

Ekskursija uz Liepāju, lai iepazītu pilsētu, kur piedzimst vējš!

30.05.2019. VSIA "Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma" VP17-3/4 un TK18-3/4 grupas jaunieši devās ekskursijā uz Liepāju, lai iepazītu pilsētu, kur piedzimst vējš!

Ekskursijas laikā tehnikuma izglītojamie un skolotāji apmeklēja Liepājas Jūrmalas parku, kur atrodas ”Spoku koks”, kas ir piemiņas objekts  leģendārās rokgrupas ”Līvi” aizgājušajiem dalībniekiem - katram savs dzīvesstāsts, bet koka saknes glabā katra ”Līva” piemiņu. Tālāk ceļš veda pastaigā gar jūras krastu, baudot skaisto smilšu liedagu, sauli un spēcīgo vēju matos.

Lai iepazītu Liepājas Karostas virssardzes dzīvi jaunieši piedalījās izrādē “Aiz restēm”.  Izrāde ar skatītāju līdzdalību ļauj katram dalībniekam iejusties cietumnieka lomā un iepazīties ar interesantākajiem un šokējošākajiem faktiem no cietuma vēstures.

Liepāja glabā daudz vēstures liecības un viens no iespaidīgākiem objektiem ir Ziemeļu forti, kas ir Liepājas cietokšņa nocietinājumu sistēma sastāvdaļa, kuru ekskursijas laikā apmeklējām.

Dienas noslēgumā izturīgākie un sportiskākie jaunieši savus spēkus pārbaudīja piedzīvojuma parka ”Tarzāns” šķēršļu trasē.

Paldies Programmai "Latvijas skolas soma", kas ļāva izbaudīt skaisto dienu Liepājā!