A+
a-
LATVIJAS NOVADU SIERA SVĒTKI 2019, Ikšķilē

Aktuāli

11.06.2019

LATVIJAS NOVADU SIERA SVĒTKI 2019, Ikšķilē

Brīvdienās jau 17. reizi norisinājās Latvijas novadu siera svētki, kurā piedalījās vairāk par 70 siera ražotāju. Galvenais Siera svētku organizators ir SIERA KLUBS un tā vadītāja Vanda Davidanova, kuri bija sagatavojuši patiesi interesantu un daudzveidīgu pasākuma programmu, kas pulcēja vairākus tūkstošus apmeklētājus. VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” kā SIERA KLUBA biedrs ar lielāko prieku arī piedalījās šajos skaistajos un garšīgajos svētkos. Jau no paša rīta apmeklētāji varēja vērot kā top pustonnīga siera torte, kuru gatavoja 4 Latvijas tehnikumi, tostarp arī mēs – RTRIT. Katrs tehnikums pārstāvēja kādu no Latvijas novadiem, RTRIT novads bija Latgale, kas ir tikai likumsakarīgi, jo Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums ir arī Preiļos, pašā Latgales vidū. Torte - Krāsainā pasaka - galvenokārt tika pagatavota no Smiltenes krēmsiera, Jaunpils zelta siera un biezpiena, lielā torte tika dekorēta ar  rudzupuķēm un zemenēm, kā arī maigi rozā kūciņām – makarūniem.

Tortes autori: Līga Rugāja, Ināra Liepiņa (Preiļi) un Maija Torando.

Paralēli uz lielās skatuves bija redzami visdažādākie priekšnesumi, tirgus laukumā varēja iegādāties visu, ko sirds kāro, no augu stādiem līdz par antikvariāta lietām, kā arī atdot savu balsi par īsto un garšīgāko Jāņu sieru.

RTRIT Modes, stila un dizaina nodaļa piedāvāja savu redzējumu par siera skaistumkonkursu, parādot siera modes skati, savukārt RTRIT kora “Pustonis” un teātra studijas “Etīde” dalībnieki parādīja, kā siera tēma var atspoguļoties dziesmā un dzejā.

Pasākuma kulminācija bija siera plašu skaistumkonkurss, kurā piedalījās 3 tehnikuma skolotājas, Dace Glāzniece, Irina Duvanova, Inese Bedeice. Esam lepni par iegūto 1. pirmo vietu, kuru saņēma Irina Duvanova, parādot platē Siera karvinga augsto līmeni, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu. Inese Bedeice ir ieguvusi 3.vietu un Dace Glāzniece ir saņēmusi pateicību.

Neskatoties uz ļoti siltiem laikapstākļiem, tortes degustācijas brīdī pie katra no novadiem veidojās garas rindas no saldumu mīļiem, kas vēlējās nogaršot gardo pustonnīgo torti. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma torte bija tā, kas sapulcēja visvairāk degustētājus un izraisīja vislielāko sajūsmu par tortes dekorācijām.

Paldies mūsu atbalstītājiem, SIERA KLUBS par uzaicinājumu un visiem apmeklētājiem par labiem vārdiem un vēlējumiem.