A+
a-
"Es gribētu šeit mācīties!" - pie mums ciemos Rīgas mūzikas internātvidusskolas skolēni

Aktuāli

15.03.2019

"Es gribētu šeit mācīties!" - pie mums ciemos Rīgas mūzikas internātvidusskolas skolēni

“Skolotāj, es te gribētu mācīties!”

Tik labu atsauksmi par mūsu izglītības iestādi vienmēr ir patīkami dzirdēt!

2019.gada februārī Rīgas mūzikas internātvidusskolā notika Projektu nedēļa ”Mana profesija”, kur 7.a klase kopā ar audzinātāju skolotāju Inesi Velmi izvēlējās tēmu “Pavāra profesija”. Rīgas mūzikas internātvidusskolas skolēni ir nākuši arī citus gadus uz mūsu tehnikumu mācību ekskursijās un vienmēr bijušas sajūsminātas atsauksmes.

2019.gada 12.februārī laipni sagaidījām divpadsmit  7.a klases skolēnus kopā ar enerģisko un dzīvespriecīgo skolotāju Inesi Velmi. Vispirms iepazīstinājām ar tehnikuma vēsturi un apgūstamajām profesijām, pēc tam sekoja ekskursija uz  kabinetiem paskatīties praktiskās nodarbības. Interesants bija skolotājas Ineses Bedeices stāstījums un jautājums:”Kas ir pavāra vijole?” Izrādās, ka tas ir nazis!

Skolēni uzzināja par darba drošības noteikumiem  gatavojot ēdienu.

Apbrīnoja no garšvielām veidotās glezniņas, kuras lika pavāra pasauli ieraudzīt citām acīm.

Mācību laboratorijā izglītojamā Karīna tik dzīvi un saistoši stāstīja par picu cepšanu un to kāpēc ir izvēlējusies mācīties tehnikumā, ka visi klausījāmies elpu aizrāvuši klausījās.

Pajautājot, kā patika ekskursija un pavāra profesija, skolēni atzina, ka bijis interesanti. Madara Nikolajeva teikusi skolotājai Inesei Velmei: ”Skolotāj,es gribētu te mācīties!”.

Paldies visiem, kuri līdzdarbojās ekskursijas organizēšanā, paldies skolotājai Inesei Bedeicei un paldies Karīnai par prasmi tik pārliecinši prezentēt tehnikumu un pavāra profesiju!

Sagatavoja Lija Indāne, pedagogs karjeras konsultants