A+
a-
Lāčplēša dienas Lāpu gājiens 2018

Aktuāli

12.11.2018

Lāčplēša dienas Lāpu gājiens 2018

Cīņās par Latvijas brīvību kritušo karavīru piemiņas dienu – Lāčplēša dienu – šogad 11. novembrī plaši atzīmēja visā Latvijā gan ar lāpu gājieniem, gan svētku koncertiem. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkņi piedalījās lāpu gājienos gan Rīgā, gan Preiļos.
Svētdienas vakarā, neskatoties uz diezgan vēsiem laikapstākļiem, RTRIT Izglītojamo pašpārvaldes dalībnieki un citi interesenti no tehnikuma stadiona devās pie Brīvības pieminekļa Lāpu gājienā, saplūstot vienā veselumā ar pārējiem Lāpu gājiena dalībniekiem. Kopā veidojot nebeidzamas gaismas un uguns upes Vecrīgas ielās.

Savukārt, Preiļos gājiens sākās pulksten 18:45 pēc piemiņas brīža pie Romas katoļu draudzes baznīcas. RTRIT Preiļu struktūrvienības ēdināšanas paklpojumu nodaļas grupa P-E18-1/2 ar savu audzinātāju Ingu Promu devās Preiļu pilsētas Lāpu gājienā, kopā izrādot cieņu mūsu Brīvības cīnītājiem.

Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē par godu neatkarīgās Latvijas armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī. Latvijas armija izšķirošo uzbrukumu bermontiešiem sāka 9. novembrī, un, lai gan cīņas bija grūtas, jau 11. novembrī Bermonta karaspēks tika padzīts no Rīgas. Bermontiādes laikā Latvija zaudēja 743 karavīrus, no kuriem 57 bija virsnieki.