A+
a-
Aizvadīta karjeras nedēļa 2018

Aktuāli

16.10.2018

Aizvadīta karjeras nedēļa 2018

Karjeras nedēļa šoreiz notika jau sesto reizi, un tās tēma šogad bija karjeras vadības prasmes un to loma karjeras plānošanā. Šīgada Karjeras nedēļas sauklis “Tavs karjeras skrejceļš!” aicināja bērnus un jauniešus karjeras plānošanu sākt ar sevis un savu iespēju iepazīšanu, mērķtiecīgi pašiem vadot un attīstot savu tālākās izglītības un profesijas izvēli.

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums aktīvi piedalījās karjeras nedēļā 2018, gan laipni uzņemot viesus no citām skolām un iestādēm, gan aktīvi dodoties ciemos pie uzņēmējiem un nozares speciālistiem, kā arī piedaloties ikgadējā Jelgavas novada Karjeras Dienā, kas norisinās Zeļeniekos.

Uzņemot viesus RTRIT audzēkņi varēja piedalīties meistarklasēs un klausīties profesionāļu lekcijās, kā arī paši iejusties lektoru lomā, stāstot jaunākiem skolēniem no pamatskolām kā ir mācīties tehnikumā, kādas ir tā priekšrocības un kādas perspektīvas atveras, ja iegūsti profesionālo izglītību.

Tā kā nedēļa bija piepildīta ar notikumiem un pasākumiem, tā, piemēram Tūrisma un komerczinību, kā arī  Pārtikas ražošanas nodaļas, kuras atrodas Marijas ielā devās izzinošā ekskursijā uz uzņēmumu Viesnīcu tekstils, kur audzēkņi guva iespēju iepazīt Latvijas uzņēmuma darbību dzīvē. Ļoti sirsnīga un silta bija pasniedzējas Līgas Rugājas meistaklase - marcipānu figūru veidošana. Topošie konditori tika iepazīstināti par karjeras iespējām, Orkla Confectionery&Snacks Latvija. Savukārt komerczinību nodaļas izglītojamie satikās ar, AS Latvijas balzams personāldaļas pārstāvi. Ekskursija uz uzņēmumu Transcom Worldwide Latvia, ļāva audzēkņiem iepazīt uzņēmuma specifiku. Jaunajiem tūrisma nozares darbiniekiem bija tikšanās ar Tukuma informācijas centra konsultanti.

Pasākumā “Karjeras diena” Zaļeniekos, jauniešus īpaši interesēja izmēģināt dažādas amatu prasmes skolu stendos – friziera un pavāra profesijā, restaurācijas un medicīnas nozarē. RTRIT stends bija vienīgais, kas pārstāvēja Ēdienāšanas un Viesmīlības mācību virzienu. Jaunieši labprāt runājās ar RTRIT pārstāvjiem, kas stāstīja par izglītības iespējām un cienājās ar Ēdināšanas nodaļas audzēkļu gatavotām uzkodām.

Par Karjeras nedēļu
Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā pašvaldību skolu jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties dažādās diskusijās, radošajās darbnīcās, konkursos un citos izglītojošos pasākumos.

Pirmo gadu Karjeras nedēļa ir viena no VIAA īstenotā projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” aktivitātēm, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts.

Karjeras nedēļas pasākumu programma 47 Latvijas pilsētās un novados pieejama vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela. Savukārt Karjeras nedēļas jaunumiem var sekot sociālajos tīklos facebook.com/KarjerasNedela, facebook.com/VIAA.LVdraugiem.lv/viaa un Twitter - twitter.com/VIAA_LV.