A+
a-
Casargo delegācijas vizīte

Aktuāli

15.05.2018

Casargo delegācijas vizīte

Aizvadītajā nedēļā, no 7. līdz 12. maijam, pie mums tehnikumā viesojās skolēnu un pedagogu delegācija no Casargo, Itālijas.

Šīs vizītes laikā viesi ne tikai iepazina mūsu tehnikumu, bet arī devas ekskursijās gan uz Rīgas ievērojamākajiem apskates objektiem, gan uz citām pilsētām, piemēram, Jūrmalu un Vecbebriem. Otrajā vizītes dienā tika organizēts Jauniešu sadraudzības vakars, kur visi kopā izklaidējās, spēlējot dažādas spēles, dejojot un baudot skolas pašdarbības kolektīvu koncertu.

Rīgā delegācija devās apskatīt vecrīgu, viesnīcu “Bergs”, Laimas šokolādes muzeju, kā arī Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, savukārt Jūrmalā viesi bija ekskursijā uz “Baltic Beach hotel”, kā arī devās pastaigā pa pludmali.

Vecbebros, Kokneses novadā, mūsu tehnikuma interešu izglītības kolektīvi - vokālais ansamblis Rondo, jauktais koris Pustonis, meiteņu trio un vokāli instrumentālais ansamblis Pavāru roks – piedalījās Profesionālo izglītības iestāžu māksliniecisko kolektīvu Zemgales lielkoncertā “Radi. Rādi. Raidi.” Kolektīviem līdzi devās arī tennikuma izglītojamo pašpārvalde un Casargo delegācija, kur viņiem bija iespēja piedalīties arī seminārā “Profesionālās izglītības iestāžu Zemgales kultūrvēsturiskā novada mantojums un attīstības perspektīvas.”

Vizītes laikā viesiem tika organizēta arī meistarklase “Svētku kliņģeris”, kur ikviens varēja pielikt savu roku kliņģeru gatavošanā.

Paldies skolotājiem, tehnikuma administrācijai un pašpārvaldei par iesaistīšanos pasākumu organizēšanā un norisē!