A+
a-
Komandu konkursa “Erudīts” fināls - noskaidroti uzvarētāji

Aktuāli

11.05.2018

Komandu konkursa “Erudīts” fināls - noskaidroti uzvarētāji

2018. gada 9. maijā tehnikumā norisinājās RTRIT komandu konkursa “Erudīts” fināls, kurā piedalījās komandas “Rozetes”, “QWERTY”, “Overloka bērni”, “Praktikanti”, “Grinči”, “Paskāls”, “Latvietes”, “Līmes otiņas” un “Vienradži”.

Atšķirībā no iepriekšējām sešām spēlēm, kurās iegūtie punkti tika summēti, šoreiz viss sākās no nulles. Pirmajā fināla spēlē pēc piecu kārtu izspēles no turpmākās cīņas izstājās komandas “Paskāls” un “Grinči”. Otrajā spēlē bija četras kārtas, pēc kuru rezultātiem mazāk punktu ieguvusī komanda “Līmes otiņas” sacentības neturpināja. Toties komandām: “Praktikanti”, “QWERTY” un “Rozetes” nācās atbildēt uz papildjautājumiem. Tos uzdeva UNESCO LNK pārstāve Ilze Dalbiņa. Sīvā cīņā pēc trešā papildjautājuma sacensības turpināja “Rozetes”.

Pēc otrās fināla spēles tika pasniegtas par iepriekšējo spēļu īpašajām kārtām. Nominācijā “RTRIT eksperti” garšīgu balvu saņēma “Līmes otiņas”. Nominācijā “Latvijas faktu eksperti” pie balvas tika “Overloka bērni”, bet īpašās kārtas nominācijā “UNESCO Pasaules mantojuma eksperti” balvu ieguva “QWERTY”.

Trešajā fināla spēle norisinājās kā komandu savstarpējie dueļi. Ilzes Dalbiņas laimīgā roka izlozēja pretinieces: “Overloka bērni”  : “Vienradži” un “ Latvietes” : “Rozetes”. Pēc 15 jautājumu atbildēm komandas “Overloka bērni” un “Latvietes” savā duelī zaudēja un tālāk sacentās par 3. vietu.

Kura komanda iegūs bronzas medaļas? To izšķīra divpadsmit tēmas, no kurām katra komanda varēja vienu tēmu atmest. Atbildot uz atlikušo desmit tēmu jautājumiem, ar rezultātu 5 : 1 uzvarēja “Overloka bērni” un ieguva 3. vietu, ceturtajā vietā – “Latvietes”.

Un nu, lielais fināls, cīņa par zeltu un RTRIT ceļojojošo kausu. Arī divpadsmit tēmas, divas tiek atmestas (šajā un spēlē par 3. vietu komandas draudzīgi vienojās , ka “Ķīmija” un “ UNESCO Pasaules mantojums” ir interesantas , bet bīstamas tēmas).

Pēc pārējo tēmu izspēles gana spraigā sacensībā ar rezultātu 5 : 3 uzvaru izcīna “Rozetes”, “Vienradžiem” – otrā vieta!

Paldies visām komandām par lielo interesi un aktīvu piedalīšanos konkursā un izglītojamo pašpārvaldei par atbalstu konkursa organizēšanā! Īpaša pateicība  UNESCO LNK par atbalstu un sarūpētajām balvām.

  

 

RTRIT izglītības metodiķe, UNESCO ASP skolas koordinatore  Anita Zaļaiskalne